Signingsferd til menigheten

Signingsferd til menigheten

KOMMENTAR: Han kom. De hylte. Han applauderte dem for valget. Programvare vil forandre vårt arbeidssett de nærmeste ti år.

Hvem? Steve Ballmer; leder av verdens største programvareselskap. Hvor, LOs høyborg; Oslo Kongressenter. Hvorfor? Signingsferd gjennom Europa med spesielt fokus på Norge.

1200 programvarespesialister fikk budskapet om viktigheten av programvare med et skall rundt. Alt kommer til å handle om programvare.

Iphone er pen programvare med et pent hardt skall. Cisco er programvare med maskinvare for beskyttelse, skal man tro Steve Ballmer.

Koding

Mens eiendomsmeglere snakker om de tre fortrinnene; beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet, snakker Ballmer om de tre fundamentale oppgavene; koding, koding og koding.

Norge er derfor spesielt viktig. Fremtidens navigasjon i form av søk skal forskes og utvikles i Norge. Det blir mye koding med nye krefter i Trondheim og Tromsø. Ikke rart at Ballmer imponerte Jens Stoltenberg.

I øyeblikket er Microsofts kode i hånden, på pulten og i tjenestemaskinene, men målet er å flytte det til skyen. Programvare skal bli tilbudt som tjenester på linje med hva Google prøver seg på.

I skyen

Derfor skal Microsoft lansere et nytt driftsmiljø neste måned for tjenester i skyen, foreløpig betegnet Windows Cloud.

For sett fra Ballmers side handler det om maskinenes driftsmiljø, lagring, kommunikasjon, samhandling, identifikasjon og forretningsapplikasjoner.

Kontoroppgaver som avtaler, skriving og regneark hører tydeligvis ikke til på bakrommet eller i skyen.

Ballmer liker ikke begrepet tynn klient. Den skal være rik med et avansert sett med funksjoner som drar nytte av tjenestene der ute.

For det er programvare og tjenester som driver utviklingen. Det krever en mer naturlig betjening og sosial samhandling som påvirker utviklingsteknologien. Bruk skjer ved å trykke på et symbol.

Tale

For at programvare og tjenester skal bli en drivkraft, må alt innhold ifølge Ballmer bli digitalt, hjelpemidlene mer varierte og kraftigere, skjermer komme over alt i alle størrelser, og brukerbetjeningen bli så naturlig at den forstår tale.

Som så mange tidligere har Ballmer tro på at tale nærmest kommer rett rundt hjørnet. IBM sa det samme for ti år siden. Forskere trodde på det for førti år siden.

Fortsatt brukes tale bare for enkle forhold, sammenligning av et uttalt ord mot et sett godkjente med forskjellig talemåte.

Alle vokalene som glir over i hverandre og konsonantsammensetningene som er vanskelig å skille, skaper trøbbel.

Microsofts bidrag skal være samordnet kommunikasjon, søk, forretningsanalyse, virtualisering, tjenester fra skyen, sosial programvare og mobilitet.

Virtualisering

Vmware skal ikke lenger få dominere. Microsofts egen virtualisering skal sørge for å forenkle bruken fra pulten til datasenteret med en kostnad på en tredjedel av Vmware.

Derfor er den videre utviklingen av den ansattes driftsmiljø av stor betydning. Windows 7 er under utvikling. Utfordringen er at de fleste kundene bruker Windows 5, til daglig kalt XP.

Med 180 millioner versjoner av Windows Vista synes Ballmer at nå er det på tide å ta XPs etterfølger i bruk.

Vi må jo være klar til Windows 7 og Internet Explorer 8 som skal jobbe mot skyen med større bruk av standarder og enklere dataoverføringer.

Ahlerts Hjørne