Vår aller beste venn

Vår aller beste venn

KOMMENTAR: Vi overlever ikke uten mobilen, men vi kan klare oss uten Microsofts hjelp.

Hunden er kjent som menneskets beste venn. Nå er det mer og mer elektronikk som overtar. Det første forsøket var den elektroniske hunden Tamagotchi som ble en farsott for tolv år siden. Tamagotchi måtte mates og stelles for ikke å dø.

For flere og flere er mobilen blitt den beste venn. Den må stadig mates, for ellers dør den. Og det skjer oftere og oftere etter som avhengigheten øker.

En markedsundersøkelse viser at vi heller vil miste lommeboken enn mobilen. Det første selvmordet har allerede skjedd på grunn av en mistet Iphone prototyp.

Microsoft forstår ikke mobiltelefoner. Operativsystemet er ikke bra nok. Det har funksjonalitet, men appellerer ikke. Microsoft må enten konstruere et nytt for neste tiårs behov, eller skaffe seg ett.

En kombinasjon av Microsoft og Palm vil kunne bli noe spennende dersom de kreative hos begge får boltre seg. Riset bak speilet er Apple og Google. Begge er kreative. Begge har ambisjoner.

Første tilbakeslag

Mobiltelefonsalget har sin første betydelige tilbakegang på flere år. Mer enn ti prosent. Sammenlignet med salgsnedgangen for pc-er er det like fullt småtterier.

Det betyr at hvis folk må, kjøper de heller en avansert telefon enn en pc. I USA gjelder det familier med dårlig inntekt. De er forbrukere. De har bare i mindre grad behov for å produsere informasjon.

Pc-volumet reduseres, bortsett for nett-pc-er, de aller minste. De koster mindre enn de mest avanserte mobiltelefonene. For mobiltelefoner er det motsatt. De rimelige selger dårlig, de avanserte er nærmest ikke å få tak i.

Det er Apple som har redefinert hva en avansert telefon kan gjøre. Les videre på neste side!

Les om:

Ahlerts Hjørne