Apple publiserer AI-forskning

AI: Syntetiske læring (Foto: Ashish Shrivastava et al).

Apple publiserer AI-forskning

Apple ønsker å fremstå som attraktiv også for det akademiske AI-miljøet, og lemper dermed på hemmelighetskremmeriet og lar forskerne publisere artikler.

I de vitenskapelige miljøene er meritterende publisering den typiske veien for å fremme egen karriere samt få anerkjennelse blant sine peers

Apple har slitt med å tiltrekke seg de fremste vitenskapsmennene og -kvinnene innen fagfeltet kunstig intelligens, men det siste trekket antas å gjøre it-kjempen mer attraktiv. Mange av de andre store tek-selskapene samarbeider om AI-prosjekter, dog ikke Apple eller Tesla.

Synth-bilder

Den omtalte forskningsartikkelen er kreditert Ashish Shrivastava, og med Tomas Pfister, Oncel Tuzel, Josh Susskind, Wenda Wang, og Russ Webb som medforfattere. Tittel er "Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training".

Kort gjengitt er essensen en metode for bildegjenkjenningsalgoritmer via neuralnettverk som tar utgangspunkt i syntetisk genererte bilder, dog med en modifisering slik at resultatet blir mer presist. Fordelen med gjenkjenning med utgangspunkt i syntetiske bilder er meta-dataene som er assosiert med disse, til forskjell for naturlige bilder som først må tagges – og det til stor kostnad.

Ulempen med kunstige bilder er at det gir resultater som ikke alltid gjenspeiles i virkeligheten gitt deres genererte art, og forskningsarbeidet diskuterer altså en slik hybrid-metode for å optimere syntetisk-assosiert bildegjenkjenning ved hjelp av naturlige bildedatabaser.  

Du kan lese dokumentet som PDF her.

Via Forbes