AirPlay Mirroring og iMessage til Mac?

AirPlay Mirroring og iMessage til Mac?

Apple jobber med å integrere de to iOS-funksjonene i OS X Lion, ifølge nye rykter.

OS X Lion er nyeste versjon av operativsystemet til Mac som ble lansert i juli i i år.

Apple hentet mye av inspirasjonen til det nye Mac-operativsystemet fra iOS, for eksempel Launchpad, og nå kan det se ut som at enda flere iOS-funksjoner er på vei til "storebror" Mac.

Kilder "kjent med OS X' fremtidige utvikling" hevder overfor nettstedet 9to5Mac at Apple jobber med å få både AirPlay- og iMessage-funksjonalitet til å funke i en fremtidig oppdatering av OS X Lion.

Med en iPad 2 eller iPhone 4S og en Apple TV kan du nå vise hva som synes på skjermen direkte på tv-en via AirPlay. Funksjonen kalles for AirPlay-mirroring - eller Like skjermer på norsk.

Ifølge 9to5Mac kommer AirPlay Mirroring-funksjon på Mac til å fungere på samme måte som iPhone 4S og iPad 2 i dag, men i tillegg vil også AirPlay integrert direkte i QuickTime X-spilleren.

iMessage er den appen som kom til iOS i og med versjon 5.0 som du kan sende meldinger til kontakter med uten at det koster deg noe annet enn datatrafikk - gratis om du bruker et trådløst nettverk.

Det er uklart om iMessage vil komme som en ny, frittstående app, eller om tjenesten vil bli integrert i nåværende iChat, men begge er mulig, ifølge 9to5Mac. iMessage-appen vil være koblet sammen med iMessage for iOS.