-- Akronymer skaper tilfeldighet

-- Akronymer skaper tilfeldighet

Avdelingsdirektør Fred-Arne Ødegaard i Nærings- og handelsdepartementets avdeling for it-politikk er glad for at det gikk så bra som det gjorde.
Avdelingsdirektør Ødegaard mener at testing av kompetanse på denne måten er helt ok, selv om han ville kverulert mer på svarene og deres riktighet om det hadde vært en muntlig eksamen.

-- Er du fornøyd med resultatet - og delresultatene?

-- Det var litt rart at jeg scoret lavt på et par av områdene, som for eksempel juridiske spørsmål, men man har alltid huller og er alltid litt spent foran en slik test. Jeg er glad for at det gikk såpass bra.

-- Synes du testen var relevant - med andre ord gir den et bilde på kompetansen du besitter?

-- Jeg synes testen traff på endel punkter. Man er jo gjerne en "jack of all trades, master of none". Jeg synes det var mange ålreite og relevante spørsmål.

-- Hvilket spørsmål la du spesielt merke til, synes var dumt eller vanskelig?

-- Testen kunne vært litt mer fantasifull. Blir litt elimineringsmetoden med flervalgssvar, og det er endel akronymer som gjør at det kan bli litt tilfeldig. Noe av dette var nok litt sært og litt tvetydig, uten at jeg husker konkrete eksempler akkurat nå.

-- Hva synes du om en slik test for å få et felleseuropeisk stempel på it-relatert kompetanse?

-- Jeg tror at det å sjekke ut hva man faktisk kan, er bra. Man skal være litt opptatt av at faktisk kunnskap har noe for seg, og en test for dette er helt ok. Hadde jeg strøket ville jeg kanskje har svart annerledes, men...

-- Kommer dere til å ta den i bruk internt?

-- Jeg synes det kunne vært morsomt om folk internt kunne prøvd seg litt.

-- Hvem utfordrer du til å ta testen?

-- Utfordringen går til ekspedisjonssjef Hugo Parr i Nærings- og handelsdepartementet.