Aktiv Kapital forlenger Itera-avtale

Aktiv Kapital forlenger Itera-avtale

Aktiv Kapital forlenger driftsavtalen med Itera Networks i nytt samarbeid verdsatt til 22 millioner kroner.

Aktiv Kapital har valgt å fornye sin driftsavtale med Itera Networks for tre nye år i en avtale verdt 22 millioner kroner, opplyser selskapet. Avtalen representerer en betraktelig utvidelse av det eksisterende samarbeidet.

Verdien representerer en verdioppjustering på 20-30 prosent, etter hva Finansavisen erfarer.

Itera drifter

Den nye avtalen innebærer at alt av it-drift skal samles hos Itera for den kommende perioden, men Aktiv Kapital vil selv stå for forvaltningen av sine applikasjoner.

IKT-sjef Jan Husby i Aktiv Kapital sier til avisen at Itera har hatt en sentral rolle i oppbyggingen av selskapets driftsplattform, og at man gjennom avtalen vil bidra til at selskapets drift strømlinjeformes både sentralt og desentralt.

Skalerbar løsning

- I denne avtalen kjenner partene hverandre godt og det var derfor mulig for oss å levere en svært skalerbar løsning. Dette er en avtale som nærmest gir en pris per enhet, sier administrerende direktør i Itera Neworks, Jon Erik Høgberg, ifølge Finansavisen.

De to selskapene kjenner hverandre som nevnt fra før, og frem til nå har Itera stått for leveranse av såkalt delte tjenester på Aktiv Kapitals globale plattform. Nå påtar Itera seg dessuten ansvaret for driften av den desentrale infrastrukturen i Europa, melder avisen.