Alcatel kopierer Sony Ericsson

Alcatel kopierer Sony Ericsson

Alcatel og TCL etablerer et felles mobilselskap på samme måte som salgssuksessen Sony Ericsson. Det nye selskapet vil få mobiler, pda-er og smarttelefoner i porteføljen.
Alcatel har ikke akkurat vært noen suksess i det internasjonale mobilmarkedet. I Norge har de vært ikke-eksistrende i flere år, etter at de gjorde kunststykket å styre distribusjonen fra Danmark.

Alcatel har mistet markedsandeler til Nokia, Motorola, Siemens og ikke minst til suksessen Sony Ericsson. Dette har ført til at Alcatels ledelse kopier Sony Ericssons partnerskap i mobilsegmentet.

Markedsføres under Alcatel-navnet

Det er et mål for Alcatel og TCL Communication Technology Holdings Limited at deres felles mobiltelefonselskap skal være blant de ledende aktører globalt. Det nye selskapet vil utnytte produktutvikling fra både TCL og Alcatel og vil får derfor mobiltelefoner, pda-er og smarttelefoner i produktporteføljen.

Det rare er at produktene til det nye mobilselskapet kun skal selges under Alcatel-navnet. Alcatel-ledelsen, med konsernsjef Serge

Tchuruk i spissen, mener at de med dette valget opprettholder strategien om å bli den ledende tilbyder av ende-til-ende kommunikasjonsløsninger. Spørsmålet er om verdens mange potensielle mobil- og pda-kundene får med seg skiftet som nå skjer.

Overlapper hverandre

TCL skyter inn 459 millioner i selskapet og blir dermed hovedaksjonær. Alcatel bidrar med sin mobiltelefonvirksomhet og 375 millioner kroner.

I en melding fra Alcatel heter det at avtalen er gunstig for begge parter siden selskapenes teknologier og markeder ikke overlapper hverandre, men tvertimot supplerer hverandre optimalt.

TCL stor i Kina

TCL Communication er i rask vekst og er nummer to på det kinesiske markedet (verdens største mobilmarked), mens Alcatel er en av de ledende leverandører av mobiltelefoner i Europa og Sydamerika.