Alcatel og Lucent enige om ekteskap

Alcatel og Lucent enige om ekteskap

Det blir fusjon mellom de to nettverkskjempene, som skal ledes av Patricia Russo (bildet). Det vil koste rundt 9.000 personer jobben.

Søndag ble de to nettverksselskapene enige om å gå sammen. Fusjonen skaper en ny nettverksgigant. Kombinert sett vil det nye selskapet omsette for 25 milliarder dollar og ha en sterk tilstedeværelse på alle kontinenter, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

- Vi er veldig fornøyd med denne sammenslåingen. Vi ser dette som en mulighet til å skape en konkurransemessig fordel, sier Patricia Russo, toppsjef i Lucent.

Kunngjøringen om sammenslåingen kommer en uke etter at det ble kjent at selskapene har snakket sammen.

- Å gjøre dette nå ser ut til å ha en optimal timing, fordi denne kombinasjonen gir begge selskapene en fordel i et marked som endrer seg raskt, sier Alcatels toppsjef Serge Tchuruk.

Endelig i mål

Begge toppsjefene mener at sammenslåingen gir en god geografisk match. Alcatel henter omtrent halvparten av sin omsetning fra salg i Europa, mens Lucents omsetning genereres hovedsakelig i Nord-Amerika.

Kombinert sett vil det nye selskapet ha en omsetningsfordeling på 35 prosent i Europa, 34 prosent i Nord-Amerika og 31 prosent i resten av verden.

Sammenslåingen vil medføre en kostnadsbesparelse på 1,4 milliader euro i året. Rundt 10 prosent av det nye selskapets arbeidsstokk står i fare for å miste jobben. Totalt sysselsetter Alcatel og Lucent rundt 88.000 personer.

Det nye selskapet får hovedkvarter i Paris og skal ledes av Lucents Patricia Russo.

De to selskapene var også i sammenslåingssamtaler tidligere.

- For fem år siden gikk vi langt for å få på plass en fusjon, men samtalene brøt sammen i siste sekund, sier Tchuruk.