Alcatel skal radiolinke Telenor

Alcatel skal radiolinke Telenor

Alcatel vant rammekontrakten for levering av mikrobølge radiolinker til alle Telenor-selskaper over hele verden.
-- Ettersom dette er en rammekontrakt kan jeg ikke opplyse hvor stor kontrakten er. Heller ikke hvor mye vi forventer å ta inn i år på denne avtalen, sier administrerende direktør Frode Haugen i Alcatel til Computerworld.

Haugen leder Alcatels aktiviteter i Norden og Baltikum.

-- Vi har inngått en rekke tilsvarende rammeavtaler slik at Telenors mobilselskaper Norge, Sverige, Danmark, Østerrike, Ungarn, Montegnegro, Russland, Ukraina, Thailand, Malaysia, Pakistan og Bangladesh kan velge når de trenger konkrete it-leveranser og utstyr. Slike rammekontrakter med leverandørene er for oss helt vanlig å inngå, sier kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor International Mobile.

Raskere og billigere overføring

Kontrakten Alcatel har inngått med Telenor inkluderer PDH (Plesiochronous Digital Hierarchy) og SDH (Synchronous Digital Hierarchy) teknologi.

Alcatels vil med disse to teknologiene gi Telenor muligheten til å tilby sine kunder differensierte og landsdekkende tale- og data bredbåndstjenester til lavere priser, opplyser Frode Haugen.

Ikke første gang

I forbindelse med kontrakten, som kan forlenges ut over to år, skal Alcatel levere en rekke både høy- og lav-kapasitets mikrobølge radiolink løsninger beregnet for både kort- og lang transport.

Alcatel har allerede levert utstyr og tjenester for faste og mobile applikasjoner til Telenors divisjoner og selskaper i Russland og Malaysia under tidligere kontrakter.