All Sun-programvare blir gratis

All Sun-programvare blir gratis

Sun Microsystems gjør sitt sentrale programvarebibliotek gratis og åpner kildekoden.

Dette gjelder blant annet et av markedets mest etterspurte programvareverktøy; Sun Java Enterprise System. For kundene betyr dette store besparelser.

- Det er de strålende erfaringene vi har gjort ved å gjøre operativsystemet Solaris 10 gratis tilgjengelig og med åpen kildekode, som nå gjør at vi gjør det samme med noen av de viktigste programvareverktøyene vi leverer, sier Stein-Erik Skogeng, administrerende direktør for Sun Microsystems Norge.

Alt samles i en pakke

Sun gjør nå hele sin portefølje av Portal, SOA, Virutualisering, Identitetshåndtering og TynnKlient Software (kjent som Java Enterprise System (JES), N1 Management software) og Sun Studio Developer-verktøyene gratis tilgjengelig for både utviklere og for sluttbrukere i driftsmiljøene.

Videre samles all programvare både for operativsystem, applikasjonsverktøy og programvare i en samlet pakke kalt Solaris Enterprise System.

Med dette etablerer Sun et gratis og åpent alternativ til Windows-miljøet. Solaris Enterprise System utgjør dermed et fullstendig alternativ for bruk i de aller fleste miljøer, uten etableringskostnader, skriver Sun i en pressemelding.