Allchin: - Utsetter Vista hvis kvaliteten hangler

Allchin: - Utsetter Vista hvis kvaliteten hangler

Arbeidet med Windows Vista går som planlagt, men ifølge sjefsutvikler Jim Allchin kan lanseringen utsettes hvis kvaliteten ikke blir god nok.

Øverste ansvarlig for Microsofts operativsystemer, Jim Allchin, planlegger å gå av med pensjon i løpet av året, men denne tilværelsen må vente hvis han ikke blir fornøyd med Windows Vista.  

 

- Akkurat nå går alt etter planen og ser veldig bra ut, men jeg vil sette på bremsene på samme måte som jeg gjorde i forkant av Windows 2000 og XP: Det er kvaliteten på operativsystemet som avgjør om vi er klare for å kjøre, uttaler Allchin i et intervju i San Francisco.

 

- Om vi opplever problemer med kvaliteten vil produktet forsinkes. Det er den saken som jeg alltid har i tankene, fortsetter han.

 

Ifølge Allchin kommer Microsoft til å slippe en funksjonskomplett Community Test Preview (CTP) i løpet av mars. Bloggeren Stephen Bink har derimot indikert at denne slippes allerede 21. februar.

 

Alt er på plass

 

Ved å slippe en versjon av operativsystemet på dette tidspunket som er funksjonsmessig komplett, håper Allchin at Microsofts utviklere nå helt og holdent skal kunne fokusere på kvaliteten

 

- Tidigere var det ikke uvanlig at vi la inn allerede planlagte funksjoner i etterkant av beta 2 og før lanseringskandidat 0 (release candidate). Nå har vi sagt at vi ikke skal gjøre det. Funksjonene er der og vi skal ikke gjøre noe annet enn å forbedre kvaliteten, sier Allchin.

 

Han håper at Windows Vista vil endre på at de første versjonene av nye operativsystem fra Microsoft blir beskyldt for å inneholde mange feil.

 

Ifølge Allchin er det kvalitetstankegangen som har fått Microsoft til å benytte CTP-prosessen fremfor den tradisjonelle fremgangsmåten med kun to betaversjoner etterfulgt av et par såkalte lanseringskandidater.

 

Den andre betaversjonen av Vista er ventet i løpet av andre kvartal.

 

Les også: - Ikke rør Vista før i 2008.