Alle online med mobiltelefonen

Alle online med mobiltelefonen

Halvparten av alle mobilbrukere "går online" etter at gprs og mms- teknologien inntok markedet.

Andelen mobilbrukere som benytter seg av space-tjenestene øker med rekordfart melder britiske Mobile Data Association (MDA).
Tekster og surfer

Gprs gir folket tilgang til internett, nyhetsservice, musikk på mobilen og andre applikasjoner som mobilchat. MDA antar at 75 prosent av alle mobilbrukere har tilgang til nettet via gprs i løpet av 2005. Økningen har ifølge det britiske mobilforbundet vært enorm hittil, sammenlignet med året før

Rundt 53 millioner mennesker har mobiltelefon i Storbrittania. Halvparten av disse bruker nå gprs, ofte beskrevet som 2.5generasjons teknologi- mellom 2g og 3 g teknologi, som er rask, høykvalitets bredbånds internett for telefoner.

BandAid mest poppis

Ettersom mobiloperatøren tilbyr stadig flere tjenester, finner folket stadig flere grunnner til å gå online med mobiltelefonen. Blant annet er nedlasting av ringetoner stadig like populært. Det er også mobilchat. Ifølge MDA er årets BandAid-låt den raskest solgte ringetonen som noengang er solgt. Teksting er også stadig like popoulært. Fokuset på denne kommunikasjonsformen ble om mulig enda større etter at britiske statsminister Tony Blair, svarte på spørsmål gjennom mobiltekstchat.

--Vanskelig og forvirrende

Multimediafunksjonene øker også i popularitet. 32 prosent av alle britiske mobiltelefoner gir nå mulighet til og både sende og motta bildemedlinger. Dette er økning på 14 prosent fra i fjor.

Kritikere derimot, hevder de nye mobiltjenestene, deriblant mms ikke bare skaper forvirring samtidig, men sørger også for at enkelte mobiltelefoner blir vanskelig å bruke.