- Allianse-oppkjøpet er kannibalisme

- Allianse-oppkjøpet er kannibalisme

- Dette er ikke godt nytt for konkurransesituasjonen, sier daglig leder Harald Tellmann i ASP Norge. Han er skeptisk til Ergos oppkjøp av Allianse og kaller det for kannibalisme.

Det er ikke lenge siden Ergo snappet opp outsourcingsdelen til Ementor. Nå jafser de i seg Allianse for nesten en milliard kroner. Dette er ikke bare godt nytt mener analytikerne i ASP Norge.

 

- I løpet av kort tid har vi fått to aktører mindre. Vi synes det er i ferd med å bli få aktører i deler av markedet, sier Tellmann.

 

Han synes det er grunn til å stille spørsmål om dette vil påvirke konkurransesituasjonen siden leverandører som konkurrerer i samme marked blir slått sammen. Han lurer også på hvorfor de store absolutt skal bli større.

 

- Det første ordet som slo meg var kannibalisme. Du spiser andre aktører, men hvorfor? For å tilegne deg nye segmenter? Større kundeportefølje?

 

Det er ikke størrelsen som betyr noe

 

- Ifølge våre analyser sier kundene at det er ikke størrelsen som de er opptatt av. De er opptatt av kompetanse og helt andre ting. Kunden oppfatter heller store selskaper som en trussel. Når aktørene blir så store blir kundene usikre på hvilket fokus de får, sier han.

 

Tellmann ser ikke helt at man gjør slike oppkjøp for å stå bedre rustet til å få nye kunder, i hvert fall ikke i det segmentet Ergo beveger seg inn i. Han håper at Ergo beholder Allianses egenart.

 

- Om de lykkes vil avgjøres av om de klarer å dra med seg selskapets særegenhet.

Les også: Ergo kjøper Allianse