Altinn tar i bruk Sikkerhetsportalen

Brukerne av Altinn kan fra i dag logge seg inn ved hjelp av den nye offentlige Sikkerhetsportalen.

Altinn, som er en internettportal for dialog med det offentlige, er dermed først ut med å ta i bruk tjenester fra Sikkerhetsportalen, ifølge en pressemelding.

Den nye Sikkerhetsportalen for offentlig sektor ble lansert 15. desember i fjor, og samme dag skrev Altinn under avtalen om å ta den i bruk. Fra i dag av tar Altinn i bruk den første tjenesten fra Sikkerhetsportalen som er innlogging (autentisering). Det betyr at brukerne av Altinn kan benytte seg av Sikkerhetsportalen for å logge seg inn i Altinn-løsningen.

Bare begynnelsen

Det er Brønnøysundregistrene som forvalter både Altinn-løsningen og Sikkerhetsportalen. Direktør Erik Fossum er fornøyd med at Altinn er først ute med å ta i bruk Sikkerhetsportalen, men peker på at dette bare er begynnelsen.

- Med Sikkerhetsportalen på plass har vi tilrettelagt for at offentlige etater og kommuner kan utvikle enda flere og bedre elektroniske tjenester. Dette vil komme innbyggerne og næringslivet til gode i form av enklere og mer tilgjengelige tjenester, sier Fossum.