AMD inn bakdøra hos Dell

Dell kjøper pc-produsenten Alienware, som har et sterkt navn på spillefronten. Selskapet bruker AMD i mange av sine maskiner.

Oppkjøpet av Alienware vil gi Dell et bredere utvalg av konsumentprodukter og gi Alienware fordelen av et større distribusjonsnettverk, skriver de to selskapene i en pressemelding.

 

Alienware vil fortsette som et datterselskapet av Dell.

 

Det har gått rykter om et slikt oppkjøp i flere uker, og salget vil etter all sannsynlighet godkjennes av amerikanske reguleringsmyndigheter i løpet av 60 dager.

AMD inn bakdøren

Alienware har spesialisert seg på å sette sammen kraftige stasjonære og bærbare spill-PCer med svært høy ytelse. En overgang til Dell er godt nytt for kundene ettersom dette vil bidra til å redusere leveringstiden med flere uker. I dag kan en leveranser fra Alienware ta mellom fire og seks uker, mens Dell generelt leverer maskiner innen ti dager.

 

Fusjonen har flere interessante sider, men Alienware bruker AMD-prosessorer i flere av sine maskiner. Dell har et fast forhold til Intel-prosessorere, selv om Michael Dell selv har sagt han ikke utelukker bruk av AMD-brikker.

Alienwares Aurora- og ALX-serier er bygd på AMD-prosessorer. Dermed får Intels store utfordrer endelig innpass hos verdens største pc-produsent.

Selv om Dell satser hardt på høykvalitets pc-er med sin XPS-serie sliter selskapet å få innpass i spillmiljøet. Ved oppkjøpet erverver Dell seg spill-pc-er som har et kjent navn og er anerkjent blant spillere. Ifølge eksperter vil Dell bruke flere år å bygge opp et navn på lik høyde innen dett viktige segmentet.

Mer troverdighet hos spillerne

- Alienwares pc-er vil være et supplement for Dells egen høy-kvalitets-segment, mens Alienwares produkter kan benytte seg av Dells salgskanaler, forklarer selskapene synergien i en pressemelding.

- Dell anses som et solid business- og forbrukerselskap. Men en Dell logo gir ikke spillfolket den samme følelsen som en Alienware-logo, sier Tim Bajarin i Creative Strategie til IDG nyhetstjeneste.

Alienware ble grunnlagt i 1996 og har 700 ansatte. Selskapet selger sine pc-er i USA, Europa, Australia og New Zealand.

Selskapene kunngjorde ingen flere detaljer om de økonomiske betingelsene.