AMD og Intel i bokseringen

AMD og Intel i bokseringen

Prosessorprodusent AMD har utfordret konkurrent Intel til en gedigen slåsskamp om tittelen "verdens raskeste".

Tirsdag plasserte AMD annonser i flere store amerikanske aviser. I annonsene oppfordrer AMD konkurrenten Intel å delta i en direkte kamp om hvem som leverer de raskeste prosessorene.

Annonsen ble publisert i blant annen The Wall Street Journal og USA Today. Bildet viser en AMD-prosessor i en boksering, som venter på sin motstander. I teksten foreslår AMD å sette opp en rask server med to-kjerne-teknologi mot en lignende konfigurering fra Intels produksjonslinjer.

Tredjepart

Annonsen er ingen spøk. Hvis Intel aksepterer utfordringen vil en uavhengig tredjepart være dommer over hvem som er raskest og best, både i ytelse og strømforbruk.

Ifølge annonseteksten bør kampen mellom de to prosessor-systemene gi tvilere som ikke kan bestemme mellom de to et svar på hvilket av de to selskapene som leverer de beste produktene.

Underskriftskampanje

Om det ikke er nok har AMD startet en kampanje på internett for å presse Intel. Underskriftskampanjen skal samle flest mulig brukere som støtter ideen.

AMD har vlagt å angripe sin hovedkonkurrent på samme tid som starten av Intels messe IDF (Intels Developer Forum), som går av stabelen to ganger i året.

AMD har ført en agressiv politikk mot sin Intel i det siste. I juni publiserte selskapet en helsides annonse som oppfordret leserne til å lese teksten fra en antitrust-rettssak som AMD fører mot Intel.