AMD med tapskvartal

AMD med tapskvartal

Brikkeprodusenten gikk med underskudd i årets andre kvartal.

I likhet med Intel var siste kvartal 2009 og første kvartal 2010 gode kvartaler for AMD. Men der stopper likhetene. For mens Intel nettopp tilbakela et rekordkvartal, endte AMDs andre kvartal 2010 med røde tall, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

I GAAP-tall tapte AMD 43 millioner amerikanske dollar, eller 267 millioner norske kroner. Det er riktignok svært bedre enn tapet i andre kvartal i fjor, da selskapet gikk med 2 milliarder norske kroner i underskudd, 330 millioner dollar.

AMD kunne gått i pluss om det ikke var for egenkapitaltapet på 120 millioner dollar relatert til deres sekundærfabrikk Globalfoundries. Hvis man trekker bort tapet relatert til fabrikken ville det gått i pluss.

Trege serverprodusenter

Omsetningen går derimot opp, fra 1,18 milliarder dollar andre kvartal i fjor til 1,65 milliarder i år. Analyseforventningene til Thomson Reuters lå på 1,55.

- Det var en ”robust etterspørsel” etter mobile produkter, sier AMD-direktør Dirk Meyer.

Men han tror AMD kan ha tapt markedsandeler i serversegmentet til Intel. Serverprodusentene har vært trege med å implementere de siste Opteron-brikkene, mener Meyer. I mars lanserte AMD opptil 12-kjerners prosessorer med kodenavn Magny-Cours. Rundt samme tid lanserte Intel opptil 8-kjerners Xeon-prosessorer.

AMD håper å se vekst i utsendelser de kommende kvartalene etter hvert som forbrukeretterspørsel for pc-er tar seg opp.

Nylanseringer

Senere i år skal de lansere neste generasjons Directx 11 grafikkort. Selskapet er også før tidsskjemaet med sine Fusion-brikker med kodenavn Ontario, som vil dukke opp i minibærbare og billigere bærbare tidlig neste år. Brikkene kombinerer CPU og GPU, altså prosessor og grafikkprosessor, ifølge vår nyhetstjeneste.

- Prosessorene vil posisjonere seg godt mot Intels Atom, sier Meyer om konkurrentens brikke som har betydelig fotfeste.

Men selskapet ser ikke for seg at brikkene ender i Ipad-aktige nettbrett foreløpig, ettersom de anser markedet som umodent for øyeblikket.

Neste år kommer også Fusion-brikken med kodenavn Llano, men denne er ikke foran tidsskjemaet og vil slippes i løpet av neste år.