AMD sparker sjefen

AMD sparker sjefen

Hector Ruiz må gå etter selskapets syvende tapskvartal på rad.

Advanced Micro Devices (AMD) har erstattet Hector Ruiz med Dirk Meyer som konsernsjef, etter at selskapet for syvende gang leverte elendige resultater, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

AMDs styre har valgt inn Meyer med umiddelbar virkning. Han har tidligere vært president og daglig leder og har jobbet i AMD i tolv år.

- Vi har et selskapet som har bra folk, bra produkter, bra miljø og et stort potensiale. I det siste har vi ikke klart å leve opp til det potensiale. I fremtiden vil vi det, sier Meyer.

Hector Ruiz blir likevel ikke kastet helt ut av AMD, han blir nemlig ny styreformann i selskapet.

Meyer planlegger å konsetrere AMD mer rundt områder med stort volum, nemlig pc-er og servere, og legger større vekt på pålitelig levering og effektivitet. Selskapet har slitt med produktforsinkelser, i kampen mot en stor, sterk konkurrent – Intel.

AMD har besluttet å kvitte seg med sine forretningsområder innen håndholdt og digital tv. Selskapet fusjonerte de to områdene inn i sin konsumentavdeling etter kjøpet av ATI i 2006.

Omsetningen i andre kvartal steg 3 prosent fra i fjor, til 1,35 milliarder dollar. Likevel har selskapet et netto tap på 1,19 milliarder.