AMD til filmen

AMD til filmen

Lucasfilm skal bruke mange hundre arbeidsstasjoner med AMD Opteron til å lage effekter for kommende spill og spillefilmer.

Lucasfilm er en av de virkelig store studioene som lager effekter for filmindustrien.

Til å lage animasjon, filmeffekter og videospill har Lucasfilm valgt å satse på arbeidsstasjoner fra Hewlett-Packard (HP). I tillegg skal HP sørge for å ta seg av forretningssystemene til Lucasfilm.

Forstår

Det er erfaring med bruken av avansert beregningsteknologi på HP Labs i Palo Alto som har fått Lucasfilm til å satse på HPs datamaskiner.

-- HP har vist at de forstår underholdningsindustrien hvor det er viktig å håndtere forandringer. Med denne avtalen vil vi forbedre kvalitetstilbudet og møte den økende forventningen fra kundene, sier Cliff Plumer, teknologisjef i Lucasfilm.

Lucasfilm vil bruke opp til tusen arbeidsstasjoner, HP XW9300, for filmeffektene. Utstyret vil bli plassert i San Francisco og Singapore.

XW9300 benytter to AMD Opteron hver med dobbelt kjerne, og dobbel NVIDIA PCI Express x16 med sammenkoblingsteknologien SLI (Scalable Link Interface) for grafikkbearbeidingen.

Lagringsmiljø

Både Linux og Microsoft Windows XP vil bli benyttet som brukermiljø. Programvare for skaping og redigering av filmeffektene er utviklet av Lucasfilm. Både være 32 og 64 bit versjoner vil bli benyttet.

I tillegg vil HP jobbe sammen med Lucasfilm for å bygge opp et lagringsmiljø for kritiske forretningsdata. Komponenter vil være HP Storageworks 12000 lagringssystem med 35 TB kapasitet og Cisco MDS 9509 lagringssvitsj.