AMD vil ha regler for pc-ytelse

Mange synes det er vanskelig å orientere seg i pc-teknologien. Dette er uheldig og forsinker potensielle pc-kjøperes beslutningsprosess, mener prosessorprodusenten AMD.

Alle som har kjøpt pc vet at det ikke alltid er like enkelt å orientere seg i jungelen av tilbud og teknologiske spesifikasjoner. I en undersøkelse i regi av AMD kommer det frem at dette ofte forsinker kjøpsprosessen for mange konsumenter.

- Det er et gap mellom den teknologien pc- og prosessorindustrien tilbyr i markedet og den adopsjon og forståelse konsumentene har av den. All kommunikasjon starter med språk. Forstår du ikke språket får du problemer, sier AMD-direktør Patrick Moorhead til IDG News.

I undersøkelsen spurte AMD 1.535 forbrukere over hele verden om de visste betydningen av grunnleggende pc-termer som megahertz og internettleser. Selv blant de som hadde hatt pc i mange år var forståelsen i mange tilfeller begrenset.

For at forbrukere virkelig skal forstå hva en pc kan gjøre for dem, tar AMD til orde for at bransjen må utvikle et system som på en enkel måte angir ytelsen på ulike pc-er. Slik kan potensielle kjøpere på et saklig grunnlag vurdere forskjellige tilbud uavhengig av produsent.

- Nøkkelen er å gi sluttbrukeren relevant informasjon. Hva kan jeg gjøre med min nye pc som jeg ikke kunne med den gamle? Dette må oversettes til et forståelig språk, sier Moorhead.

Anaytiker Nathan Brookwood i amerikanske Insight 64, tror imidlertid det kan bli vanskelig for bransjen om å enes om et slikt system for ytelsesmåling.

- I dag har mange pc-selgere fordel av at det er vanskelig å kommunisere ytelsen på en pc på en enkel og forståelig måte. Det gjør at de kan sette sammen noen gode komponenter med mange dårlige, og komme unna med det, sier Brookwood.