Analytikere tror på IBM-opptur

Analytikere tror på IBM-opptur

IBM regner med å tjene langt mer penger i de nærmeste årene. Analytikerne tror på en solid opptur for aksjekursen fremover.

En rekke av Wall Streets analytikere er tydeligvis styrket i troen på IBM-aksjens fremtid.

Så mange som syv analytikere har etter hva Bloomberg kjenner til nå oppjustert sine prismål for it-gigantens aksjer, noe som ga aksjen et løft på 2,2 prosent i onsdagens handel.

Spår aksjeopptur

Den siste guidingen fra selskapet ble presentert på et analytikertreff onsdag. Denne viser at de siste målsetningene IBM har satt seg for sin lønnsomhetsutvikling blir tolket som konservative. Dermed har flere av analytikerne valgt å oppjustere sine forventninger til aksjens utvikling, med en minimumsforventing på 180 dollar aksjen.

I onsdagens handel på Wall Street ble IBM-aksjen sist omsatt for 165,50 dollar etter et fall på 0,22 prosent.

Chris Whitmore er analytiker ved Deutsche Bank AG. Han har etter hva det amerikanske byrået erfare valgt å heve sitt kursmål til 200 dollar, tilsvarende en opptur på drøye 20 prosent i forhold til dagens kursnivå. Whitmore er nå en av åtte analytikere som tror IBM-aksjen minimum vil nå nivåer rundt 180 dollar.

Forventer solid inntjening

IBM tjener allerede godt med penger, og mer skal det bli, skal vi tro selskapets egne retningslinjer. På gårsdagens analytikertreff gjentok selskapet sin målsetning om en nær dobling av driftsfortjenesten per aksje til minimum 20 dollar. Selskapet regner med kostnadsbesparelser på åtte milliarder dollar frem mot 2015.

Sterkt 2010

IBM avsluttet 2010 med knallsterke tall. Regnskapene viser at it-giganten landet et årsomsetning i underkant av 100 milliarder dollar i fjor, godt hjulpet av god vekst i salget av stormaskiner og mellomvare. Bare i fjerde kvartal omsatte selskapet for drøye 29 milliarder dollar, 6,6 prosent mer enn på samme tidspunkt ett år tidligere.

IBM har nå en markedsverdi på 206 milliarder dollar. Så langt i år har IBM-aksjen klatret 13 prosent.