Android 3.0 nærmer seg raskt

Android 3.0 nærmer seg raskt

Nettbrett vises frem i januar, 3.0 kan komme allerede i mars.

I det Google har sluppet Android 2.3, begynner folk å sikle etter Android 3.0.

Spranget fra 2.3 til 3.0 høres langt ut, men tidsmessig tyder ting på at de er nærmere enn man skulle tro.

Avslørende bie

For det første har Motorola sluppet en reklamefilm for sitt nye nettbrett; et brett de skal vise frem for første gang under CES. Videoen ser du nedenfor.

I filmen rakkes det ned på både Ipad og Android-nettbrettet Galaxy Tab. De understreker at Galaxy Tab kjører en Android-versjon laget for mobiltelefoner.

Filmen viser ikke nøyaktig hva som skal lanseres, men en bie som "tilfeldigvis" flyr forbi blir av mange tolket som et sikkert tegn på at brettet skal kjøre Android 3.0, også kalt Honeycomb ("vokskake").

Allerede vist frem

Android 3.0 skal være Googles første versjon som er bygget spesielt med tanke på nettbrett. Android-versjonene som kjører på dagens nettbrett er først og fremst laget for mobiltelefoner, noe Google aldri har lagt skjul på.

For å virkelig sette fart på ryktemølla melder Digitimes at Honeycomb blir sluppet allerede i mars. De har truffet spikeren på hodet tidligere, men også tatt feil.

Google har ennå ikke sagt mer enn at deres nye Android-versjon slippes en gang i 2011. Nøyaktig hvor tidlig, må vi nok minst vente til CES for å finne ut av. Google har allerede vist frem en Motorola-prototype av et nettbrett som kjører Android 3.0, videoen ser du nedenfor. Her sies det at ikke brettet skal slippes "på en stund". Selv om Motorola viser frem nettbrettet i januar, er det ennå usikkert når det faktisk slippes på markedet.

Her er Motorolas reklamefilm:

Og her er Googles Android 3.0-forhåndsvisning: