Android alene på mobiltoppen

Android alene på mobiltoppen

Utviklere anbefales å prioritere Android foran Apple. Nokia fortsatt med.

Ferske tall for markedsandel i det nordamerikanske markedet viser at Android er stabilt på 39 prosent markedsandel i følge Nielsen. I en tilsvarende rapport fra comShore viser en markedsandel på 36,4 prosent, en vekst på femten prosentpoeng siste seks måneder, melder Computerworlds nyhetstjeneste. Apple og RIM Blackberry er på de neste plassene i USA.

Samtidig endrer et investeringsselskap anbefaling for ferske it-selskaper fra Apple til Android. Oppstartsselskaper anbefales nå å satse på å utvikle applikasjoner og løsninger for Android framfor Apple. Grunnen er mengden enheter, vekst i salg, enklere distribusjon av app-er enn AppStore og et mer modent og velutviklet miljø for å levere til Android.

Tallene fra USA er spesielle i den forstand at Apple og RIM Blackberry står relativt sterkere der enn i resten av verden. Det er også et marked der Nokia har stått svært svakt.

Nokia holder stand i verden

Tallene fra Nord-Amerika for Android bekrefter tendensen i ferske globale rapporter. Tall fra Canalys og Gartner viser begge at i verden har Android en markedsandel på mellom 35 og 36 prosent. Til tross for svanekoring, ligger Nokia Symbian fortsatt på andre plass med 27 prosent. Nokia er fortsatt det største smarttelefonmerket i verden, med Samsung på andre plass med sine Android og WP7-telefoner. Det er ventet at Nokia lanserer en smartmobiltelefon med Windows Phone 7.5 «Mango» i løpet av det neste halve året.

Les mer: - Nokia vil redde Windows Phone

Tallene viser at Apple har doblet antall solgte smarttelefoner det siste året, men det gir ingen endring i plassering. Det globale smarttelefonmarkedet mer enn doblet seg i samme periode, og kundene vil heller ha Android og Nokia Symbian.

Les mer: Android knuser Nokia og Apple

Blackberry sliter

Undersøkelsene er på den annen side godt nytt for Apple i USA. Denne gangen er de så høyt som andre plass i smarttelefonmarkedet, en plass de vanligvis må overlate til RIM Blackberry. Dette skyldes sannsynligvis slakkere salgsbetingelser for Iphone i USA, lave priser på utgående Iphone 4 mens man venter på Iphone 5 og at Nokia i USA står svakere enn noensinne mens markedet venter på Windows Phone 7 fra finnene.

Som merke er Apple nummer en i USA med sine 28 prosent, som skyldes en selvpålagt begrensing der det bare er Apple som lager telefoner med deres Ios-system. HTC og RIM Blackberry kives om andreplassen med rundt 20 prosent med Samsung på fjerdeplass.