Android større enn Windows Mobile

Android større enn Windows Mobile

Kun RIM og Apple selger mer enn Android-telefonene for øyeblikket.

Nå må Windows Phone 7 levere varene, ellers går det nedenom og hjem for Microsoft på mobilfronten. Android har nettopp sust forbi Windows Mobile på Comscores siste USA-statistikk.

De Google-baserte telefonene hopper fra 12 til 17 prosent markedsandel, mens Microsofts Windows Mobile faller fra 14 til 11,8 prosent.

Snart andreplass

De har begge en lang vei å gå for å slå selskapene med ledertrøyene. Research In Motion (RIM) har hele 39,3 prosents markedsandel, etter å ha tapt kun 1,8 prosentpoeng siden forrige måling. Apple ligger på 23,8 og har gått ned 1,3.

Android har med andre ord vokst mest på Microsofts bekostning, men også på bekostning av RIM og Apple. Årsaken kan forklares med at det har kommet en rekke nye Android-telefoner på markedet i det siste.

Comscores funn kommer etter Gartners nylige spådom om at Android vil ligge på andreplass i verden innen året er omme, kun utkonkurrert av Nokias Symbian, som har ledertrøyen på verdensbasis.

Tall fra Nielsen viser at det for første gang ble solgt flere telefoner med Android enn Iphone forrige kvartal.

Venter på Phone 7

For Microsoft gjenstår det å se hvordan Windows Phone 7 slår an. Telefoner med systemet kommer i salg 11. oktober i USA.

Men selv om Android er den eneste som kaprer markedsdeler, betyr ikke det at resten av smarttelefonmarkedet blir svakere. Markedet som helhet vokser nemlig så raskt at de fleste produserer flere telefoner. 53,4 millioner amerikanere eide en smarttelefon i målingsperioden, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.