Android på Mac

ANDROID: Mobil-OS eller skrivebords-OS? (Foto: Jide)

Android på Mac

Vent - hva? Er det virkelig mulig å bruke Android som operativsystemet på en Mac? Svaret er ja. Neste spørsmål: Hva er vitsen?

Du leste riktig. Les videre!

Googles strategier for operativsystemene Android og Chrome er ikke alltid like klare. Men er du en som ikke er redd for å få litt skitt under neglene, er det muligheter for vidtrekkende tilpasninger.

Som for eksempel å installere Android på en datamaskin - pc eller Mac. Lovnaden er et gratis-OS som er raskt og har et vell av programmer til lav eller ingen pris.

Chromebook

Google lager selv et nettbrett (med valgfritt tastatur) kalt Pixel C som kjører Android Marshmallow. Og så finnes det også fullverdige notebooks, kalt Chromebooks, som kjører Chrome i stedet for Windows. Dette er typisk lette og rimelige maskiner med begrenset regnekraft.

I utgangspunktet kan Chrome OS kun kjøres på en Chromebook - men ikke la det stoppe deg. For du kan installere operativsystemet på en usb-minnepinne og dermed i prinsippet ha en personlig datamaskin i lommen. 

Remix OS

Og det samme kan altså gjøres med mobil-os-et Android. Remix OS er basert på  Android-x86-prosjektet, og kan bootes på pc-er og enkelte Mac-er.

Med Remix OS kan du kjøre standard Android-apper, og du kan også installere butikk for Amazon-apper.

Så Android på en Mac - helligbrøde eller artig proof-of-concept? Om du er eventyrlysten kan du prøve selv ved å laste ned installasjonspakken her. Du skal vite at prosjektet fremdeles har alfa-status, og dermed kan være ustabilt.

For enkel installasjon følg prosedyren som omtalt her.

Sjekk ut en videopresentasjon av Remix OS i bruk på en Macbook Air nedenfor.

Via 9to5Mac

 

Android