Anima vokser med kvinner i spissen

Anima vokser med kvinner i spissen

It-bedriften Anima IT blir AS 1. mars. De har fått med seg en rekke erfarne it-kvinner i sitt nye styre.
Kirsti Kierulf og andre fremstående kvinner kjøper seg inn i Anima IT, og besetter et spennende, kraftfullt og ambisiøst styre.

Mandag 1.mars 2004 etableres Anima IT som et AS. Firmaet har siden starten i august 2002 hatt en positiv utvikling, og sitter i dag med tre pc-produkter rettet mot privatmarkedet, og fire applikasjoner mot firmamarkedet.

Anima IT vil lage enkle og brukervennlige produkter for den stadig økende andel av befolkningen som har pc, men som ikke er avanserte nettbrukere. Enkelt for brukerne og enkelhet i oppbygging av produktene, som igjen muliggjør kort vei fra ide til marked er Anima ITs forretningskonsept.

Første produkt "Kjære dagbok" ble lansert før jul i 2002. Det ble solgt over 200 cd-er i julerushet.

Kirsti Kierulf som er direktør ved Kvinneuniversitetet, sitter også i flere andre betydningsfulle styreverv som Software Innovation, IKT-Norge og flere.

De andre kvinnene i styret er:

Advokat og daglig leder i Bing & Partners Camilla Sivesind Tokvam. Hun har drevet konsulentvirksomhet og eiendomsutvikling i egen regi, samt deltatt i etablering av virksomhet innen telekommunikasjon.

Anne-Grete Ellingsen er medeier og partner i Senioragency AS. Hun var tidligere administrerende direktør i HSH, og har hatt mange spennende styreverv.

Anne Mette Øvrumer i dag selvstendig næringsdrivende, men var inntil nylig en av eierne og lederne i NetConnect. Hun sitter også i styret til IKT-Norge.

Selskapet Anima mener selv at deres forretningsfortrinn er deres genuine interesse og teft for brukervennlighet. It-firmaet ble startet av en såklat "fristilt" enslig mor, og har et flertall av kvinnelige ansatte. Dette setter preg på it-firmaet og produktene, da metoder, filosofi og uttrykk er dominert av det feminine (anima).

Anima IT startet å tjene penger i juni ) 2003 og hadde en omsetning på 620?000.- kr i 2003.Det er 6 ansatte i firmaet.