Anmelder Microsoft for prisdumping

Anmelder Microsoft for prisdumping

Det svenske programvareselskapet Wellton Way anmelder Microsoft for prisdumping av Media Center Edition 2005.

Wellton Way er en konkurrent av Microsoft som utvikler styreprogramvare for mediesenter-PCer. Nå anmelder de Microsoft til EU-kommisjonen for å dumpe prisen på Windows Media Center Edition 2005 (MCE).

 

Begrunnelsen fra gründer Claes Wellton er ifølge IDG.se at MCE i all hovedsak er basert på samme kode som Windows XP Professional, men at systemet selges for en langt lavere pris til en annen målgruppe.

 

Wellton Way har også tidligere anmeldt Microsoft for brudd på markedsføringsloven.

 

Claes Wellton mener Windows Media Center Edition 2005 kun består av en tilleggsmodul til Windows XP Pro.

 

- Det er i dag ytterst sjelden at et så dominerende selskap gjør seg skyldig i såpass grov prisdumping som Microsoft, skriver gründeren i en pressemelding.

 

Wellton mener prissettingen gjør at det ikke er noen anledning for at dataforhandlerne skal selge Windows XP Professional når de heller kan selge MCE.

Arrogant

Ifølge Wellton har det skeive prisbildet eksistert i minst to år, og kan slik sett ikke tolkes som en begrenset periode for å markedsføre et nytt produkt.

 

Videre hevder Wellton at sluttbrukerne overlates uten reelle valg. Windows MCE blir standardprogrammet for mediasenter-PCer og Microsoft blir dominerende innenfor nok et markedssegment.

 

Wellton refererer i sin pressemelding til EU-kommisjonens tidigere dom mot Microsoft angående Windows Media Player.

 

- Man kan med gode grunner anta at EU ser på Microsoft sine gjentatte brudd på konkurranseloven som en ren arroganse mot EU-kommisjonen, og håpe at de denne gangen slår hardt til mot Microsofts merkelige foretningsmetodikk.