Ansatt på 140 tegn

Ansatt på 140 tegn

DND: Sosiale medier gir mange mulighet. Å finne rett kollega er én av dem.

Av Cille Berglund, redaktør i Dataforeningen

Tilbudet om sosiale nettverk på nettet er mange, og studenter tar mer og mer grep om sin egen fremtid nettopp her. Eller nærmere bestemt på LinkedIn. Ved å være aktiv i diskusjoner, kanskje også starte dem, kan studenter nå langt frem i søknadskøen, eller enda bedre: bli plukket opp av headhuntere.

Dette har Kristian Faller og et knippe unge IT-entusiaster fått med seg, og deler med andre unge IT-studenter. De har dannet UngIT, en nettverksgruppe i Dataforeningen som skaper en felles arena hvor unge innen ulike IT-profesjoner kan møte etablerte virksomheter og mennesker med spennende erfaring og kompetanse for å lære av disse og knytte nye, verdifulle kontakter.

– UngIT har som ambisjon å samle den yngre generasjonen av IT-interesserte som sammen skal produsere et miljø som styrker kompetansen og interessen til alle som er med. Vi ønsker samtidig å komme i kontakt med bedrifter som ønsker unge kreative IT-interesserte i fremtiden og dermed skape et nettverk mellom UngIT og bedrifter, forteller Kristian, NITH-student og styreleder i nettverksgruppen UngIT.

Inviterer til pubkveld

Onsdag 25. januar arrangerer UngIT gratis nettverksmøte “Ansatt på 140 tegn” på Scotsman i Karl Johansgate i Oslo hvor de har foredrag som gir ungdommen tips og svar på hvordan de kan bruke sosiale medier for å øke jobbsjansene, nettverke, eller bare profilere seg.

– På denne måten skaper vi et møtepunkt mellom studenter, unge i IT-bransjen og spennende bedrifter. Vi skaper arenaer som er interessante både for studentene og selskapene. En av disse arenaene er denne pubkvelden, og Nicholay Tehrani fra Hodejegerne kommer og forteller om hvordan de bruker sosiale medier aktivt for å finne de beste kandidatene til sine stillinger, hvilke metoder de bruker og hva de ser etter.

Du kan lese mer om UngIT her og pubkvelden Ansatt på 140 tegn her.

Hvem er UngIT?

Ung IT består av unge mennesker som er inne i deres siste år på høyskole og mennesker som er i deres 5 første år i yrkeslivet. Gruppen har i dag representanter fra:

  • Næringslivet
  • NITH
  • BI
  • Universitetet i Oslo