- Ansatte den største it-trusselen

- Ansatte den største it-trusselen

Uoppmerksomme ansatte er en sikkerhetstrussel for norske virksomheter, mener Norman-direktør Audun Lødemel.

Sikkerhetsselskapet Norman har foretatt kartlegginger som viser at det hver dag oppdages 20 sikkerhetshull i programvare som norske virksomheter er avhengig av.

Selskapets markedsdirektør, Audun Lødemel, mener de ansatte må ta sin del av skylden for it-trusslene.

- Dataangrep på bedrifter skjer i første rekke gjennom kjente sikkerhetshull. Ansatte som ikke oppdaterer programvaren utgjør derfor en sikkerhetstrussel for bedriften. Norske virksomheter kan enkelt redusere risikoen for å bli eksponert for virus i egen organisasjon betraktelig gjennom å innføre rutiner som automatisk oppdaterer programvare og operativsystemer. Dette er et effektivt tiltak som gir økt beskyttelse, sier Lødemel i en presseuttalelse.

Selskapet lanserer i disse dager en ny løsning som skal bistå bedriftene med å holde sine programmer oppdatert med de siste tilgjengelige oppdateringer. Denne programvaren hjelper brukeren med oppdateringer av populære programmer fra leverandører som Microsoft, Apple og Adobe, i tillegg til å foreta sårbarhetsanalyser og utbedringer på tvers av ledende operativsystemer, inkludert Microsoft Windows, Linux, Macos, Sun Solaris og HP.