Bransjenestorer til Backelite

Bransjenestorer til Backelite

Designbyrå med franske aner og Capgemini som eiere skal kapre nye kunder innenfor tjenestedesign.

Designbyrået Backelite, som har sitt hovedkontor i Paris, ble kjøpt av konsulentselskapet Capgemini i 2012. Ifølge en pressemelding er det først nå at selskapet lanserer Backelite i Norge.

Byrået har allerede 25 ansatte og skal kapre nye kunder innen tjenestedesign. Ambisjonen er å vokse til 60 i løpet av 2018. De fleste ansatte er basert på Skøyen i Oslo, men Backelite har avdelinger også i både Stavanger og Bergen.

Bransjenestorer

Alt dette skjer med det som i Capgeminis ord er tre bransjenestorer i spissen; Thordur Arnason som byråsjef, og Hans Haugli og Joachim Svela som kreative sjefer.

Thordur Arnason har 20 års erfaring som leder og konsulent. Blant annet som Director of Experience og CIO i Itera . Han har startet to selskaper, og jobbet flere år som teknologidirektør i Creuna.

Arnason har formell bakgrunn fra teknologi og statsvitenskap, men har beveget seg mer mot designfagene de siste årene. Han var med på å stifte Service Design Network Norge og sitter på tredje året i IxDA Oslo styret.

Kreativt

Hans Haugli var også i sin forrige jobb kreativ sjef, men da i Creuna og han har 18 års erfaring som designer og designleder. Det har gitt ham lang erfaring med ledelse av tverrfaglige designteam og fasilitering av designprosesser.
Sertifisert av Strategyzer innen Business Model Canvas & Value Proposition Design

Joacim Svela som også er kreativ sjef, var tidligere Lead Service Designer i Itera. Svela har en mastergrad fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor han nå er engasjert som foreleser og sensor.

De siste årene har han jobbet med strategisk digitaldesign i forsvars- og helsesektoren, samt utviklet fremtidsstrategier og løsninger for norske bank- og finansaktører. Svela sitter i styret i IxDA.

Ansettelser