MILJØFOKUS: Geir Erik Lian vil forene miljøhensyn med strengere krav til sikker sletting. (Foto: AD)

MILJØFOKUS: Geir Erik Lian vil forene miljøhensyn med strengere krav til sikker sletting. (Foto: AD)

Geir Erik Lian sjef for AD

Skal slette, skrote og resirkulere it-utstyr.

Med Lian (54) har AD (tidligere Alternativ Data) fått på plass en av it-bransjens tungvektere med over 30 års erfaring fra markedsføring og ledelse, ifølge en pressemelding.

Mens han primært har jobbet hos aktører som HP og Lenovo som har fått utstyret ut i de tusen hjem og kontorer, blir oppgaven hans nå å samle inn enhetene for sikker sletting og påfølgende gjenbruk eller resirkulering.

Sirkulær økonomi er ikke nytt for Lian, ettersom han har sittet i både AD- og Elretur-styret i en årrekke:
– Gjennom styrearbeidet med Elretur og AD har jeg fått en økende interesse og forståelse for viktigheten i arbeidet med korrekt håndtering av it-utstyr. Både med hensyn til datasikkerhet, sikker sletting, samt det å få mest mulig ut av ressursene vi har i det sirkulære kretsløpet, sier Lian.

Forbereder vekst
AD har en ambisiøs vekststrategi, og skal være en ledende kommersiell aktør innenfor sletting og sikkerhet. Her er strengere EU-lovgivning på trappene, og de fleste norske aktører har gode muligheter for forbedring.
– Det er en rekke trender i samfunnet som jobber i samme retning som AD. Miljøhensyn og ressursbruk, inkludert gjenbruk av edelmetaller, er innlysende og velkjente temaer. Det som kommer med full tyngde er skjerpede krav til håndtering av persondata og sikker sletting. Først og fremst for virksomheter underlagt strengere personvernlovgivning, men også privatpersoners egeninteresse i å beskytte sensitivt innhold, sier Lian videre.

Oppgaven mener ham like mye dreier seg like mye om kompetanseheving i samarbeid med kundene, som om markedsføring og salg.

AD er et heleid datterselskap av Elretur, og konsernsjef Stig Ervik har til nå fungert som daglig leder.
– Det blir et stort løft for AD å få Geir Erik Lian på laget. Han har en meget relevant bakgrunn og stor rekkevidde innenfor denne bransjen. I tillegg har han særdeles god og bred erfaring i den kundegruppen vi ønsker å nå. Med Geir Erik i lederposisjon ser vi for oss noen spennende år i et «sikkerhetsmarked» som er i en rivende utvikling, sier Ervik.

Ansettelser