NY JOBB: Jørn Seglem skal lede nysatsing i et tradisjonsrikt selskap. (Foto: Kongsberg Digital)

NY JOBB: Jørn Seglem skal lede nysatsing i et tradisjonsrikt selskap. (Foto: Kongsberg Digital)

Microsoft-direktør går til Kongsberg Digital

Jørn Seglem skal lede Kongsberg Digitals satsning på digital plattform og analyse.

Jørn Seglem kommer fra stillingen som direktør for forretningsløsninger- og applikasjoner i Microsoft Norge, ifølge en pressemelding.

I Kongsberg Digital vil han inngå i ledergruppen og få ansvaret for å bygge opp og lede organisasjonen som skal være konsernets spydspiss innen industriell digitalisering.

Digitale tjenester innen Tingenes internett, Smart data og kunstig intelligens vil inngå i den digitale plattformsløsningen, som vil ha hovedfokus på segmentene olje og gass, maritim industri, fornybar energi.

Olje- og gassmarkedet

Seglem karakteriserer Kongsberg som Norges fremste teknologikonsern gjennom sine verdensledende posisjoner innen maritim industri, olje- og gass, forsvar og romfart. Kongsberg Maritime har en installert base på mer enn 17.000 fartøyer verden over og Kongsberg Digital leverer beslutningsstøtte-løsninger til mange av de største olje- og gasselskapene i verden.

–  Det å bygge videre på disse verdiene i et selskap med en så stolt historie som Kongsberg Gruppen, og ha en felles ambisjon om å skape en verdensledende posisjon også innenfor industriell digitalisering, ser jeg virkelig frem til, sier Seglem.

– Jørn har gjennom sine mer enn ti år i Microsoft ledet flere deler av virksomheten og har gjennomgående oppnådd solide resultater. Han besitter spisskompetanse innen innovasjonsledelse og forretningsutvikling av nye plattformer og applikasjoner, og dette er i kjernen av det vi jobber med for våre kunder. Vi skal være i front i den industrielle digitaliseringen gjennom å utvikle digitale løsninger innen våre etablerte industrier og nye områder. Jeg ser virkelig frem til å bygge dette videre og nå også med Jørn med på laget. Dette sier Hege Skryseth, som er administrerende direktør i Kongsberg Digital.

Ansettelser