MICROSOFTS NYE LEDER: Kimberly Lein-Mathisen har bred internasjonal ledererfaring.

MICROSOFTS NYE LEDER: Kimberly Lein-Mathisen har bred internasjonal ledererfaring.

Microsoft Norge får kvinnelig sjef

Kimberly Lein-Mathisen ledet tidligere Orkla Home & Personal Care.

Kimberly Lein-Mathisen blir ny administrerende direktør i Microsoft Norge fra 1. september, i følge pressmelding.

I Orkla Home & Personal Care ledet hun arbeidet med å gjøre selskapet til Nordens ledende merkevareselskap, med voksende internasjonal virksomhet.

Tidligere hadde Lein-Mathisen ulike senior lederstillinger i det globale legemiddelselskapet Eli Lilly. Hun har også bakgrunn fra Procter & Gamble, og var med på å starte opp Appear Networks – et svensk programvareselskap som utvikler mobilitetsløsninger for bedriftsmarkedet.

--Jeg er veldig glad for å bli en del av Microsoft, i det som er en av de mest spennende og dynamiske tidene i selskapets historie. Det er et privilegium å bli del av det sterke teamet i Microsoft Norge, og jeg blir svært inspirert av den viktige rollen selskapet spiller i næringslivet og samfunnet forøvrig. Med digitaliseringen i full sving er jeg ivrig etter å sette i gang, sier Kimberly Lein-Mathisen.

Bred erfaringsbakgrunn

--Kimberly har svært solid erfaring med å lede både forretning og mennesker, i tillegg til endringsledelse. Jeg er svært fornøyd med den brede erfaringen hun bringer med seg fra ulike bransjer til Microsoft, sier Eric Boustouller, visepresident for Microsoft Vest-Europa.

Lein-Mathisen har en Bachelor of Science, Industrial Engineering fra University of Illinois, og en MBA fra Harvard Business School. Hun er styremedlem i NHST, eier av Dagens Næringsliv, og i det svensk-baserte globale legemiddelselskapet Meda. Hun har også i flere år vært styremedlem i American Chamber of Commerce både i Norge og i Tyskland.

Ansettelser