FORESLÅTT TIL STYRET:  Einar J. Greve, Kristian Lundkvist, Svein Ove Brekke og konsernsjef Gaute Engbakk. (Foto: Jonatan Raknes)

FORESLÅTT TIL STYRET:  Einar J. Greve, Kristian Lundkvist, Svein Ove Brekke og konsernsjef Gaute Engbakk. (Foto: Jonatan Raknes)

Techstep kjøper Teki Solutions

Gaute Engbakk blir konsernsjef.

Techstep har tidligere kjøpt 24 prosent av aksjene i Teki Solutions og inngått avtale om kjøp av ytterligere 54 prosent av aksjene i selskapet. Sistnevnte aksjekjøp skal godkjennes i Techsteps ekstraordinære generalforsamling 4. november 2016. Transaksjonene vil tilføre Techstep ytterligere 55 millioner kroner i frisk kapital. Selskapet har ansatt ny administrerende direktør for å bygge selskapet, og det er foreslått et nytt styre.

Flere oppkjøp

Techstep skal levere løsninger som gir mulighet til å utnytte den mobile plattformen bedre og drive digitaliseringen. Tilførselen av kapital vil gjøre Techstep i stand til å gjøre nye oppkjøp i markedet og levere en bredere produktportefølje til bedriftsmarkedet og det offentlige. At selskapet er notert på hovedlisten til Oslo Børs, gir selskapet tilgang til egenkapital og muligheten til å benytte Techstep aksjer som oppgjørsform i tiden fremover i forbindelse med strategiske oppkjøp.

– Vi er godt fornøyd med at vi nå har tatt et vesentlig steg i Techsteps nye veksthistorie. Vi mener at kombinasjonen av Techstep og Teki Solutions, samt datterselskapene Nordialog Oslo og SmartWorks er en god plattform for vekst og videre konsolidering, sier styreleder Ian Jenks i Techstep.

Gaute Engbakk tiltrer som konsernsjef i Techstep.  Han har en lang karriere i Accenture bak seg hvor han har jobbet som rådgiver. I 2010-2014 ledet han Creuna.  Våren 2014 var han innom Amedia som konserndirektør for å bygge opp deres strategi og digitale tjenesteområde, men sluttet etter kort tid, og tok deretter jobben som administrerende direktør i Gambit H+K. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU med påbygning innen business og strategi fra London Business School.

Til det nye styret er Einar J. Greve foreslått som ny styreleder. Foruten Greve, er Kristian Lundkvist, Stein Erik Moe, Ingrid Leisner og Svein Ove Brekke foreslått valgt som nye styremedlemmer. Ytterligere to styremedlemmer vil bli foreslått til Techsteps ekstraordinære generalforsamling.

Ansettelser