Trenger 50 nye medarbeidere

TRENGER FOLK: Esmart Systems og administrerende direktør Knut Johansen søker etter personer som har teknisk eller merkantil bakgrunn. De både etter nyutdannede og erfarne it-utviklere, teknologer, og prosjektledere. (Foto: Esmart Systems)

Trenger 50 nye medarbeidere

Esmart Systems ansatte 30 nye i 2016. I år skal 50 nye medarbeidere rekrutteres.

Satsing på big data, Internet of Things (IoT) og kunstig intelligens gjennom maskinlæring har ifølge en pressemelding vist seg å være lønnsom for det norske it-selskapet Esmart Systems.

De har utspring fra det miljøet rundt Institutt for energiteknikk i Halden. Selskapet ble startet i 2012 av et team som tidligere har stått bak og levert løsningen til Californias kraftbørs, California Power Exchange.

Dobler antall ansatte

Siden 2013 har selskapet hatt vekst og består i dag av over 60 ansatte med kontorer i fem land. 30 ble ansatt i 2016. I løpet av 2017 skal 50 nye medarbeidere inn.

– Det er kraftig etterspørsel etter våre løsninger og vi dobler derfor antall ansatte i 2017. Vi søker etter 50 nye personer, og har stort behov for flere dyktige medarbeidere til vårt hovedkontor i Halden. Nå har vi kontorer i USA, London, Singapore, Tyskland og Danmark og i løpet av året åpner vi Oslo-kontor, sier administrerende direktør, Knut Johansen i en pressemelding.

Analyse av sensordata

Teknologiplattformen som Esmart Systems har utviklet kan motta, behandle, analysere og visualisere store mengder data i sanntid. Selskapet tilbyr ifølge pressemeldingen digital intelligens til energiselskaper, tjenesteselskaper og smarte byer. Det gir blant annet energinettselskaper innsikt i distribusjonsnettet, det gjør det mulig å handle energi mellom konsumenter i et lokalt marked og det kan brukes til å overvåke luftkvalitet i en by.

Fellesnevneren er store mengder data fra sensorer, som analysert med modeller for prediksjon og optimering gir helt nye måter å visualisere data, fatte beslutninger og spare ressurser og kostnader på.

Nå trenger de flere dyktige mennesker. 

– Vi søker etter personer som har teknisk eller merkantil bakgrunn og ser etter både nyutdannede og erfarne it-utviklere, teknologer, og prosjektledere. Det viktigste for oss er å finne personer som motiveres av et innovativt miljø med høyt tempo, sier Johansen.