Ansvarsløst viruspoliti

Internettleverandøren EUnet tilbyr virusovervåking på nett. Infisert e-post kan stanses. Selskapet frasier seg imidlertid ansvar for skader etter virus som likevel slipper gjennom.
Onsdag lanserte EUnet og Norman en antivirusløsning som er det første i sitt slag i verden.

-- Dette er noe av det beste som har kommet fra norsk it-bransje på lenge. Fungerer det så bra som selskapene hevder, kan vi stå overfor et gjennombrudd i antivirus-arbeidet, sier

Per Morten Hoff i IKT-Norge. EUnet formidler daglig opp til en million e-poster. Med den nye teknologien kan disse undersøkes uten at det går nevneverdig utover overføringskapasiteten.

Post med vedlegg legges på en klient som sender forespørsel(er) til en virus-skanner uten å overføre innhold. Teknologien virker uavhengig av prossessortype, operativ- og e-postsystem. Skulle kunden likevel bli rammet av virus, tar ikke EUnet på seg noe ansvar. De har heller ikke vurdert dette.

-- Vi selger en tjeneste som ytterligere kan forsterke sikkerhetsnettet uten at det går utover kapasiteten. V

i gir ingen garantier. Det er ikke mulig. Det vil alltid være smutthull i forsvarsverket, sier administrerende direktør Steffen Hellum i EUnet. En ny undersøkelse fra IKT-Norge viser at 94 prosent av smb-bedriftene blir smittet fordi de mangler rutiner for oppdatering av antivirusløsning.