Anti-Kerry-bok hacket

Anti-Kerry-bok hacket

Websiten til den store amerikanske online bokselgeren Barnesandnoble.com ble hacket.
Kontroversen om en bok mot presidentkandidaten John Kerry har ført til at websystemet til en av USAs største online butikker, Barnesandnoble.com, har blitt hacket.

Boka heter "Unfit to Command" (Uegnet å lede) og består av kommentarer fra Vietnam-veteraner som snakker ut, og benekter at Kerry i Vietnam-krigen oppførte seg som en helt. Kerry er dekorert som krigshelt på grunn av sin innsats, men søkte etter krigen tilslutning til en gruppe krigsveteraner som var mot den amerikanske innblanding i Vietnam.

Boka er kontroversiell fordi den svartmaler Kerry akkurat på det punktet han ligger langt foran den nåværende presidenten, George Bush. Bush har ikke vært i Vietnam og beskyldes for å ha sneket seg unna en mulig tjenesteperiode i Sørøstasia. Boka har til og med fått kritikk fra Bush' egen kampanjestab fordi den skal være basert på ubeviste påstander.

Bildet av boka som selges på Barnes & nobles webbutikk ble tatt vekk og erstattet av et bearbeidet bilde, der tittelen var endret i "Fit to Command" (Egnet til å lede).

Internett er en middel å nå frem til velgere i USA uten at det koster drøssevis av penger. De vanlige kanalene, som tv, koster mye penger. Å få inn penger til kampanjer har vært en viktig del av de amerikanske presidentvalgene.