Antivirus for mobiler

Antivirus for mobiler

SmartTrust og F-Secure samarbeider om å tilby operatørstyrt mobil sikkerhet.

SmartManage Protect lar operatører tilby mobilabonnentene antivirus via deres nett.

I samarbeid med det svenskbaserte selskapet Smarttrust, som har spesialisert seg på å utvikle administrasjonsplattformer for operatører, tilbyr F-Secure nå operatørbasert antivirus.

- Mobiloperatører har en nøkkelrolle i å sørge for antivirustjenester for brukere av smarttelefoner. Distribusjon av antivirusprogramvare og administrasjon av oppdateringstjenester er viktige elementer av denne tjenesten. Ved å kombinere vår ekspertise på mobile antivirusløsninger med SmartTrusts administrasjonsegenskaper, kan vi tilby mobiloperatører en komplett løsning for løpende administrasjon av sine kunder, sier Antti Vihavainen i F-Secure, i en pressemelding.

Mobil sikkerhet

Smarttrust leverer løsninger til mobiloperatører som gir dem mulighet sentral administrasjon av SIM-kort, mobiltelefoner/terminaler og mobile tjenester. Sikkerhetsløsningen SmartManage Protect er en administrasjonsplattform for mobil sikkerhet. Denne gjør det mulig for mobiloperatører å drifte antivirusprogramvare for kunder tilknyttet eget nett. Ved hjelp av løsningen kan mobiloperatører finne fram til sårbare enheter i sine nettverk, og fjerninstallere eller oppgradere F-Secures antivirusprogramvare på disse.

SmartManage Protect vil levere regelmessige oppdateringer og vil også kunne overføre dette direkte mellom mobilterminaler.

Internasjonalt har det vært rapportert om enkelte tilfeller av virusangrep på mobiltelefoner som forårsaker økt supporttrafikk, nedetid for terminaler og en negativ kundeopplevelse.