Antiviruspakke utestengt

Antiviruspakke utestengt

Du kan ikke lenger laste ned AVGs antiviruspakke for Windowsmobiler.

Antivirusprogrammet AVG for Windows Phone er fjernet fra Microsoft Phone Marketplace etter beskyldninger om lokasjonssporing. Det melder CNet.

Avgjørelsen om å trekke applikasjonen kom etter at en sikkerhetsforsker og tidligere Microsoft-ansatt Justin Angel og windows-hacker Rafael Rivera avdekket flere mangler ved produktet.

Viser bare reklame

Ifølge Rivera gjør applikasjonen ikke annet enn å vise reklame og skanne telefonen for EICAR-teststrenger, som bare brukes til å teste antivirusprogramvare.

- Det er rett og slett ingen skadevare å skanne etter på en Windows smartmobil, sier Rivera til CNet.

Rivera kaller applikasjonen "scareware".

Sender brukerdata til AVG

Angel hevder også at applikasjonen bruker en geolokasjonsfunksjon til å spore Windows-mobiler og at den sender data tilbake til AVG. Blant denne informasjonen er mobilmerke og -versjon i tillegg til brukerens epostadresse og lokasjonsdata.

Ifølge nettstedet Winrumors uttaler Angel at misbruk av geolokasjonsfunksjonen utgjør et brudd i retningslinjene for sertifisering av Windows Phone 7-programvare. Angel oppfordrer Microsoft å fjerne applikasjonen fra Windows Phone Marketplace.

I en bloggpost som tilsynelatende ble publisert før Microsoft fjernet applikasjonen svarer AVG på kritikken, og hevder at innsamlet data bare er brukt til avansert GPS-sporing. Selskapet lover at de ikke selger eller deler innsamlet data uten brukerens tillatelse.

AVG opplyser også at de utviklet applikasjonen i samarbeid med Microsoft.

Tar beskyldningene på alvor

De to selskapene jobber nå sammen for å løse problemene og møte kritikken, ifølge en uttalelse til CNet fra Todd Brix, markedsdirektør for Windows Phone Marketplace.

- AVGs applikasjon er fjernet fra Windows Phone Marketplace mens vi jobber med AVG for å forsikre at applikasjonen er i full overensstemmelse med våre publiserte retningslinjer, sier Brix til CNet.