Anybody but Bill

Novell Linux Desktop 9 skal friste bedrifter og offentlige virksomheter med lav pris, "full pakke" og gode verktøy.
Ifølge Novell tilbyr de nå det første reelle kommersielle alternativet til Windows og Microsoft Office. I første rekke er det billig; rundt 320 kroner for hele pakken. Novell Linux Desktop 9 er i første rekke et alternativ til brukere som skal videre fra Windows 98 og NT, men også som klient i tynne miljøer; les Citrix og Terminal Server.

Pakken skal by på et komplett brukermiljø for de vanligste oppgavene på en bedrifts-pc. Den inkluderer Open Office i Novell-versjon med epostløsningen Evolution integrert. Den har støtte for Microsoft Exchange epost- og meldingsserver. Selvsagt er det også støtte for Novells egen Groupwise.

De vanligste brukerverktøyene er med; Mozilla Firefox som web-leser, Gaim og Kopete for øyeblikksmeldinger, synkronisering via Novell Ifolder og klienter for serverbasert databehandling.

Administrasjons- og installasjonsverktøy som Zenworks og Yast. Novell hevder de tilbyr markedet mest omfattende tjenester for installasjon, oppdatering og overvåking. Musikk i ørene på en god del it-avdelinger.

Novell har satt sammen Linux Desktop ut fra egne erfaringer. Mer enn 85 prosent av de ansatte i Novell bruker Open Office. Men de anbefaler ikke Linux Desktop for "superbrukere" eller dem som trenger spesifikke Windows-applikasjoner.

-- Vi prøver ikke å ta skalpen på Microsoft, men vi tilbyr et alternativ som særlig vekker interesse i offentlige virksomheter og i utdanningsinstitusjoner, sier Stig Sjursen i Novell Norge.

Novell Norge håper å ha solgt 10-15.000 lisenser i løpet av et år. Det vil avhenge av når de kan tilby en norsk versjon, foreløpig vil de levere den engelskspråklige.