Google støtter ISO

Google støtter ISO

Google kommer ut av skapet og støtter ISOs avvisning av Open Office XML.

Google har ikke vært spesielt engasjert i stridighetene rundt Microsofts/Ecmas dokumentformat Open Office XML, som etter en stemmegivning i medlemslandene ble avvist av ISO i begynnelsen av september.

I en post på bloggen Google Code blog, skriverselskapet ansvarlige for frikode-prosjekter, Zaheda Bhorat, at selskapet støtter ISOs (International Organization for Standardization). Bhorat lister opp en rekke tekniske utfordringer med formatet.

LES OGSÅ: Norge stemmer nei til OOXML

Open Document Format (ODF), som støttes av mange av Microsofts konkurrenter, er allerede en godkjent ISO-standard for XML-baserte dokumenter. Bhorat mener det er problematisk at OOXML er inkompatibelt med ODF, og dette er en av hovedgrunnene til at Google ikke vil støtte formatet.

Google er også enig med ISO i at det har vært for lite tid til å gjennomgå spesifiksjonen, og påpeker at det er udokumenterte funskjoner i OOXML som hindrer at andre leverandører kan implementere formatet. Google peker også på avhengighet av proprietære Microsoft-formater og tekniske mangler.

LES OGSÅ: ISO sier nei til OOXML

"Tekniske standarder bør være basert på en gjennomsiktig og åpen prosess og et teknisk fundament. Google forplikter seg til å støtte standardiseringsmiljøets innsats for å arbeide i tråd med sine idealer og for å videreføre sitt arebeid uavhengig av kommersielt press" skriver Bhorat i bloggen.

Kommentarene fra ISOs medlemsland, og fra Google og andre tekinologiaktører, skal gjennomgås i slutten av februar 2008.

Les om:

Åpen Kildekode