Redpill Linpro vinner dansk avtale

Redpill Linpro vinner dansk avtale

Touristonline bytter kaster Oracle for PostgreSQL fra Redpill Linpro.

Danske Touristonline A/S, som utvikler og markedsfører webbaserte systemer for booking av hoteller, Bed & Breakfast, feriesentre og feriehus, har valgt Redpill Linpro til å gjennomføre en migrering fra sitt nåværende Oracle-miljø til ett basert på Open Source.

Selskapet ønsker nemlig at virksomheten baseres fullt og helt på åpen kildekode teknologi, og har altså valgt Redpill Linpro som sin nye teknologipartner og totalleverandør. Redpill Linpro skal levere ny løsning, som i tillegg til konsulenttjenester og support også inkluderer maskinvare og drift av operativsystem og applikasjoner.

- Hos oss er tiden inne for å gjøre en 100 prosent satsning på Open Source, som byr på mange forretningsfordeler, blant annet store innsparinger. Vi håper samtidig å gjøre livet lettere for vår tekniske avdeling, sier Morten Krarup, administrerende direktør i Touristonline.

Fra Oracle til PostgreSQL

Den nye avtalen omfatter drift, konvertering fra Oracle til Open Source databasen PostgreSQL , konsulenttjenester, opplæring og support. I tillegg kommer oppgradering av JBoss fra versjon 4 til 7, hosting og et nytt CMS system.

Internettselskapet Touristonline er uansett ikke helt ferske når det gjelder bruk åpen kildekode. Selskapet har benyttet mye åpen kildekode i løpet av de siste 13 årene, og forteller om mange forretningsfordeler, både når det gjelder innsparinger, brukervennlighet og fleksibilitet..

Derfor er det bare naturlig at Touristonline nå flytter over til et helt åpent miljø, ifølge Krarup.

- Vår internetforretning bygger på et komplisert system som krever driftssikkerhet 24/7. Redpill Linpro startet derfor med en workshop for å synliggjøre at vi kunne flytte direkte fra Oracle til PostgreSQL uten problemer. Våre medarbeidere fikk deretter en solid utdanning i det nye systemet, og ikke minst praktisk assistanse på høyt nivå under selve migreringen, som naturligvis er veldig kritisk for en bedrift som vår som aldri stenger døren, avslutter Krarup.

Åpen Kildekode