Redpill med nordisk Java-avtale

Redpill med nordisk Java-avtale

Utviklingsrammeverket Springsource skal styrke Redpill Linpros tjenester.

Springsource har inngått en nordisk avtale med Redpill Linpro, som vil ha ansvar for alt fra lisenser til assistanse og kurs. Redpill har som mål å kunne levere et fullstendig utviklings- og administrasjonsmiljø for åpen kildekode hvor kunder lisensierer programvaren for å ha tilgang til kompetanse og oppgraderinger i takt med utviklingen.

- Samarbeidet med Springsource gjør oss enda hvassere på et av våre sterkeste områder. Det vil åpne opp for mange interessante muligheter, sier Margrethe Gleditsch, løsningsleder i Redpill Linpro i Norge.

To millioner

Spring er et utviklingsrammeverk for Java-programmer som er mye enklere å forholde seg til enn J2EE (Java 2 Platform Enterprise Edition) eller Java EE5 som er nyeste versjon. Det er mindre ”overhead” og er dermed helt i tråd med tidens mote om smidig utvikling.

- 65 prosent av Enterprise Java-utviklere bruker Spring. Ifølge Gartner er det to millioner Spring-utviklere, sier Mitch Ferguson, direktør for forretningsutvikling i Springsource.

Det er allerede mange utviklere i Norge som har benyttet Spring som en del av fri programvare, men det har ikke vært noe formelt miljø rundt rammeverket før avtalen mellom Redpill Linpro og Springsource.

Portabel

- En fordel med Spring er portabilitet. Det går like bra med Websphere som med Weblogic. Spring brukes i mer enn 50 prosent av tilfellene på Weblogic, hevder Mitch Ferguson.

Websphere er IBMs applikasjonstjener, Weblogic er Oracles etter oppkjøpet av BEA.

Mitch Ferguson var hos Redpill Linpro for legge opp en strategi for å skaffe forhandlere, legge opp lisenspolitikk og bygge opp sertifisert opplæring.

- Redpill Linpro har lang erfaring med å levere tjenester rundt mellomvare basert på åpen kildekode. Med Springsource kan vi bygge videre på dette, fremhever Margrethe Gleditsch.

Komplette tjenester

Målet til Springsource er å tilrettelegge for bygge, kjøre og administrere med åpen kildekode. Derfor har webtjenesten Apache Tomcat for Java-kode blitt tilpasset, derfor er administrasjonsverktøyet Hyperic HQ blitt kjøpt opp.

I Redpill Linpro er det 65 Java-utviklere, hvorav 35 i Norge. Disse vil bruke Spring.

- Vi ser en klar trend hvor store deler av våre kunder ønsker enklere og mer fleksible plattformer. Springsource gir oss evnen til å rulle ut bedre og mer komplette tjenester, hevder Margrethe Gleditsch.

Åpen Kildekode