Rekordinteresse for åpen kildekode

Rekordinteresse for åpen kildekode

Open source-konferansen som begynte som et vilt innfall setter deltakerrekord i finanskrisetider.

- Jeg tror siste påmelding tikket inn per tekstmelding klokka litt over ett i natt med budskapet «Hei, er det mulig å komme på Goopen i morgen», fortalte Heidi Arnesen Austlid under åpningen av åpenhetskonferansen Goopen i går.

Hun kan fortelle om en vanvittig interesse. Over 650 påmeldte er en oppgang på 100 fra første gang konferansen ble arrangert, i fjor. Det synes Arnesen Austlid er meget bra med tanke på at finanskrisen i disse tider spiser av konferansebudsjetter rundt om.

- Det er superkult, og betyr at folk har behov for kunnskap og kompetanse om åpenhet og deling. Jeg er positivt overrasket.

Arnesen Austlid sier man godt kunne skvist inn 1000 folk i selve hovedsalen, men at en så stor folkemengde ville skapt utfordringer på de forskjellige sporene.

Konferansen har delt seg inn i flere såkalte spor, deriblant et for offentlig sektor, et for næringsliv og et rent teknisk.

- Vi har godt tilbud til alt fra harcore nerder til ordførere, sier Arnesen Austlid.

Arrangert med åpenhet

Dag én startet med hovedtalere som Suns Simon Phipps som snakket om åpenhet og deling i offentlig sektor, Szanolcs Szekacks som snakket om status for åpenhet og deling i EU, Werner Knoblich fra Red Hat som i stor grad snakket om utnyttelse av åpen kildekode i finanskrisetider, samt fornyingsminister Heidi Grande Røys, som benyttet konferansen til å lansere et nytt debattforum.

VAR KONFERANSIER: Christer Gundersen, Friprog. (Foto: Leif Martin Kirknes)

Konferansier var Friprogs egen Christer Gundersen.

Selve konferansen er arrangert så åpen som mulig.

- Vi spiser vår egen medisin, og er åpne på hva vi vil skape, samt åpne for innspill under veis. Totalt består konferansen av over 70 foredrag, og 10 – 20 har stått på venteliste, sier Arnesen Austlid.

- Hva synes du er mest spennende på året konferanse?

- Jeg synes næringslivssporet er spennende, det er det utrolig mange caser som for meg fra før var ukjent, selskaper som Flytoget som bruker åpen kildekode i svære virksomhetskritiske systemer.

Neste års konferanse på slottet? Les mer på neste side

Les om:

Åpen Kildekode