Sun tilbyr prispenger

Sun tilbyr prispenger

Utviklere av åpen kildekode skal bli kompensert for vellykkede løsninger, lover Sun.

Sun Microsystems vil senere i dag offentliggjøre detaljene rundt et årlig prisprogram som skal gi økt vekst og aktivitet rundt selskapets satsing på åpen kildekode.

- Vi vil stille en betydelig premiesum til rådighet og samarbeide med miljøene som utvikler løsningene som fungerer best, skriver Suns sjef for åpen kildekode, Sim Phipps, på sin blogg.

Prisprogrammet vil involvere Opensolaris, Glassfish, Openjdk, Opensparc, Netbeans og Openoffice.org, ifølge Phipps.

- Dette er en flott mulighet for aktører i åpen kildekode-miljøet til å bruke sin lidenskap og kreativitet til innovasjon – og å få betalt for det, skriver han.

LES OGSÅ: Fikk nok av Sun

Nyheten kommer få måneder etter at Suns programvaresjef Rich Green uttrykte skepsis til dagens forretningsmodell hvor selskapers suksess er avhengige av utviklere som ikke får betalt.

- På lang sikt tror jeg ikke dette er en holdbar modell. Vi vurderer sterkt å kompensere utviklerne for arbeidet de gjør, sa Green den gang.

Hvor mye penger som blir lagt i potten er foreløpig ikke klart. Phipps vil holde en tale i India senere i dag hvor flere detaljer rundt satsingen vil bli offentliggjort.

Les Simon Phipps' blogg her.

Les om:

Åpen Kildekode