Svenske frikodere etablerer seg i Norge

Svenske frikodere etablerer seg i Norge

Det svenske selskapet Redpill etablerer kontor i Drammen. De skal tjene penger på å hjelpe det norske åpen kildekode-miljøet.

Redpill har eksistert i Sverige siden 2003. De fremstår som en partner og spesialistorganisasjon til utviklerorganisasjoner og sluttbrukere som arbeider med produkter basert på åpen kildekode.

Selskapet tilbyr spesialiserte konsulenttjenester, skolering og support innen infrastruktur, databaser, mellomare og integrasjon, i tillegg til forretningssystemer innen arbeidsflyt og CRM. Red Hat, Hibernate og Enterprise DB navn som norgessjef Flemming Wagner trekker opp av hatten.

LES OGSÅ: De ti hotteste åpen kildekode-prosjektene

- Redpill er på en måte et slags forsikringsselskap på vegne av Red Hat og Jboss, sier han.

- Vi er ikke en konkurrent til det eksisterende miljøet i Norge. Vi vil samarbeide med disse, forteller Wagner.

Han er så langt den eneste som er ansatt på kontoret i Drammen, men selskapet ønsker å bygge opp en organisasjon som de har i Sverige, hvor rundt 33 personer jobber i dag.

- Vi er i første omgang på utkikk etter teknikere som kan være med å støtte meg i det norske markedet, sier Wagner.

Disse teknikerne bør helst være java-programmerere, og Redpill lokker med interessante arbeidsoppgaver.

- De som kommer inn får en god utdannelse videre. De får jobbe dedikert med de vanskeligste problemstillingene og de tyngste oppgavene. De får gå i dybden på ting.

Ifølge Wagner er Redpill det eneste selskapet i Norden som er godkjent service partner for Red Hat. De har har allerede kunder i Norge, blant andre Sesam.no, Husbanken, Lyse Tele, Selvaag BlueThink og Oslo Børs.

LES OGSÅ: Sterkt behov for frie jobber

Les om:

Åpen Kildekode