Tilbyr Oracle-dødare til svenskene

Tilbyr Oracle-dødare til svenskene

Det amerikanske selskapet EnterpriseDB har utviklet et alternativ til Oracle, til en brøkdel av prisen.

Nå vil EnterpriseDB, som lager et databaseprodukt med samme navn, komme seg inn på det svenske markedet. De har tilbudt den billige databaseløsningen til både firmaer og svenske myndigheter.

LES OGSÅ: Sony bytter ut Oracle med åpen kildekode

Målet er å stjele markedsandeler fra giganten Oracle, som nærmest dominerer markedet totalt, ved å tilby et billigere produkt basert på åpen kildekoden. EnterpriseDB er ifølge produsentene kompatibelt med Oracles programmer, noe som skal sikre en enkel overgang fra det ene systemet til det andre.

- Vi sikter på Oracles akilleshæl, og tilbyr et kostnadseffektivt alternativ som gjør høye lisenskostnader til en saga blott, sier Steve Bale, leder for EnterpriseDBs EMEA-virksomhet, i en pressemelding. Bale har tidligere jobbet i Oracle og BEA.

EnterpriseDB får hjelp av det svenske open source-selskapet Redpill. Sistnevnte vil nå tilby løsningen til svenske firmaer og myndigheter, og lover blant annet kundestøtte døgnet rundt, i tillegg til opp mot 75 prosent innsparing sammenlignet med Oracle.

- Det er ressurssløsing å betale i dyre dommer for databaselisenser når åpen kildekode nå kan tilby svært konkurransedyktige alterntiver, sier Steve Bale.

Selv om det først er nå EnterpriseDB tilbys i stor skala i Sverige, har Redpill lenge fått henvendelser fra svenske bedrifter som har ønsket seg det nye systemet.

- Jeg mener at vi ved å tilby EnterpriseDB på det svenske markedet, gir den første virkelige muligheten til firmaer og myndigheter som vil spare store penger på it. Gjennom vårt samarbeid med EnterpriseDB kan vi tilby lokalisert service og kundestøtte, sier Redpill-direktør Anders Liling.

LES OGSÅ: Oracle retter opp 37 sikkerhetsfeil

Les om:

Åpen Kildekode