WebOS slippes i september

WebOS slippes i september

HP har annonsert at nettbrett-operativsystemet WebOS relanseres som åpen kildekode i september.

HP har annonsert sine planer for mobilplattformen WebOS, som selskapet har besluttet at skal slippes som åpen kildekode.

Selskapet vil begynne med å lansere nøkkelkomponenter i månedene fremover, før Open WebOS 1.0 slippes som åpen kildekode i september.

Slippes i september

Det var i desember i fjor at selskapet annonserte at WebOS-plattformen ville bli relansert som åpen kildekode.

Selskapet håper å få maskinvareprodusentene til å ta i bruk operativsystemet i sine enheter, i tillegg til å lokke programvareutviklere til å lage nye applikasjoner til operativsystemet. HP vil også fortsette å delta i utviklingen av operativsystemet, og planlegger også å lansere en ny serie med WebOS-baserte nettbrett i 2013.

Lanseringsdatoen er ni måneder etter at HP først annonserte planene om å overlevere mobilplattformen til åpen kildekode-miljøpet. HP fikk tilgang på programvaren gjennom oppkjøpet av Palm.

- Dette er et avgjørende steg i vårt mål om å aksellerere utviklingen av plattformen og sikre at fordelene med WebOS blir tilgjengelige til hele økosystemet med webapplikasjoner, sier HP strategidirektør Bill Veghte til IDG News Service.

Utviklerne avgjørende

Charles King i analyseselskapet Pund-IT sier til V3.co.uk at WebOS har en reell sjanse til å bli en alternativ mobilplattform, men at det forutsetter at prosjektet klarer å tiltrekke seg utviklere.

- WebOS-plattformen har en betydelig og entusiastisk utviklerbase. Det er helt avgjørende for at dette skal ta av, sier King.

King mener WebOS som åpen kildekode også kan tiltrekke seg maskinvarepartnere som går lei av Google, for eksempel som følge av sikkerhetsutfordringene i selskapets Android-operativsystem.

- Dersom Android har nok et dårlig sikkerhetsår, kan mobilprodusentene og utviklerne komme til å se seg etter en vei ut, sier han.

Åpen Kildekode