Åpne foto-webdører

Åpne foto-webdører

Fagfotobutikken Xpress Digital har sine dører åpne på web.
-- Salget av fotoutstyr går veldig bra. Da jeg startet med dette for snart to år siden var det ingen andre som hadde dette som hovedfokusområde på web. Nå er det ganske mange som tilbyr digitalkameraer i sine web-butikker. Det er blitt vanlig å bruke kameraer til å trekke folk til web-butikken, mener daglig leder Hugo Rask-Jensen som driver butikken sin i Sandefjord.

Han presiserer at Xpress Digital er en fagfotobutikk med kompetanse, og viser til butikksjef Bengt Ivar Lie som har tolv års erfaring og har drevet egen fotobutikk tidligere.

-- Vi har god kontakt med alle leverandørene og har et stort utvalg ut over det du finner i andre web-butikker, som gjerne selger de mest populære modellene. Vi fører stativer og annet tilleggsutstyr som du venter å finne i en faghandel. Og vi fører objektiver fra alle originalleverandørene i tillegg til blant annet Tamron, forteller Rask-Jensen.

Bekrefter vekst

Veksten i salget av digitalkameraer som Fotorådet rapporterer, kan Rask-Jensen bekrefte.

-- Det er en stor økning i salget av antall enheter, men prisene har gått ned en 40-50 prosent bare det siste året, så omsetningen i kroner er ikke økt så mye. Det gjelder å være god på pris, logistikk og produktsortiment, mener Rask-Jensen.

--Vil mobiltelefonen erstatte frittstående digitalkameraer?

-- Det vil kanskje kunne erstatte digitalkameraet etter hvert. Får du inn et tre-fire megapikslers kamera med god kvalitet i en mobiltelefon, vil det gjøre mye og kanskje bli til erstatning for en del kompaktkameraer. Det kan sikkert være praktisk, og så kan du jo ringe med kameraet, ler Rask-Jensen.

Når det gjelder video mener Rask-Jensen det har skjedd lite de siste tre årene, ut over at vi har fått brukbar stillbildefunksjon i en del videokameraer, og at det kommer videokameraer som lagrer til mini-dvd i stedet for tape. Men han tror ikke det vil komme en ny generasjon videokameraer før høydefinisjons tv (HDTV) slår igjennom.