Java 7 er lansert - med trøbbel

Java 7 er lansert - med trøbbel

Fem år tok det. Java 7 er nå klar, men inneholder en løkketabbe.

Oracle slapp den første store oppdateringen til programmeringsspråket Java på fem år i slutten av juli. Java Platform Standard Edition 7 er nå lansert.

- Vi vet alle at denne lanseringen grunnet ulike forretningsrelaterte og politiske hendelser har tatt tid, sa Oracles sjefsarkitekt for Java. Mark Reinhold, i en webcast tidligere i juli.

Flere forbedring + kjipt bug

Versjonen skal inneholde mange forbedringer som har sveipet over it-utviklingen de siste ti årene. Blant annet betydelig bedre støtte for å kjøre andre språk enn Java, deriblant Scala og Groovy, samt et programmeringsbrukersnitt (API) som skal gjøre det enklere å kjøre javaprogrammer over flere prosessorkjerner, påpeker Computer Sweden.

Men nettets kriker og kroker har etter lanseringen meldt om en skikkelig tabbe: Java 7 er slupper med en standardoptimalisering av løkker som kan låse hele vm-en.

Krasj eller app-bugg

- Beklageligvis inneholder [Java 7] hotspot-kompilator-optimaliseringer som feilkompilerer enkelte løkker. Dette kan påvirke kode i flere Apache-prosjekter. Noen ganger krasjer bare JVM, men i flere tilfeller kan resultater bli kalkulert feil, som fører til bugs i applikasjoner, påpeker Uwe Schindler, medlem og bidragsyter i Apache Lucene PMC.

I hans blogg, The Generics Policemans Blog, har han virkelig tatt et dypdykk ned i hvordan hullet ble oppdaget og hva som videre skjedde. Her får du hele historien i detalj.

- Det er uheldig for omdømmet til Java 7 at den slippes med en slik dum feil, men det positive er at vi får oppleve hvordan og hvor raskt Oracle responderer på feil i Java, kommenterer Webstep-ansatte Java-Champion Thor Henning «Totto» Hetland til Computerworld Norge.

Les om:

Åpne Standarder